PERSONALIA

(goed gelijkende actiefoto) Als introductie begin ik met een goed gelijkende actiefoto van mezelf. Het merk van de sigaar is: Cohiba. Het biermerk is op deze foto niet duidelijk herkenbaar. Het zou Leffe Tripel, Grimbergen Dubbel, Palm Speciale of Verboden Vrucht kunnen zijn. Misschien ook wel een Westmalle.(foto 1942-07-14) Ik ben geboren op 14 juli 1942. Al de eerste dag werd ik op de foto gezet door mijn tante Elia, die een verwoed fotografe was. Je ziet me hier met mijn vader.
Ik kijk wat lodderig uit mijn ogen, maar ik had ook een zware dag gehad. Tegenwoordig zie ik er fitter uit.(gavangenpoort) Mijn geboortehuis staat in de mooiste straat van Nederland: de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom.


Na een jaartje kon ik lopen, in "Het Park", en weer was tante Elia erbij om het moment op de foto vast te leggen.Hieronder zie je mij bij mijn moeder op schoot.


Ik heb een zus Els en een broer Jan. In 1948 zaten we samen op de trap in de tuin.(Kasteel Twickel) In de loop van de tijd heb ik in Bergen op Zoom, Delft, Sittard, Groningen en Veldhoven gewoond. De straat waar ik nu woon, de Twickel, ligt in de kastelenbuurt van Eindhoven en is genoemd naar Kasteel Twickel in Twente. Hiernaast zie je daar een fotootje van.Ik ben vliegtuigbouwkundig ingenieur en was werkzaam als management consultant, interim manager en docent bedrijfskunde aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven en de Avans Hogeschool in Breda en Terneuzen. Ik doe het nu wat kalmer aan en ben vooral met muziek bezig.


Je ziet hier een foto van mijn dochter Marianne met haar man Diderik.


Ze hebben twee dochters: Iris (2010)(Iris 2012-04-20 f-14k)

en Mijs (2013)(Mijs 2013-08-20)

Ook een foto van mijn zoon Giel en zijn vrouw Jennifer.


Ook zij hebben twee dochters: Jolina (2012).

en Linzi (2016)(Linzi 2017-01-25)

HOBBY'S

Ik doe van alles, maar 'muziek' en 'tuin' springen er wel uit.

Muziek

Muziek is heel belangrijk in mijn leven. Hoewel er vele muzieksoorten boeiend zijn, is toch de traditionele jazz mijn grote passie. Dat uit zich zowel in het bezoeken van festivals en optredens, als in het actief muziek maken.

(Foto) Ik speel trompet in de Efkes Anders Jasskapel, waarvan ik mede-oprichter ben (1981). Kijk eens naar de website van Efkes Anders .


(foto Efkes Anders Jasskapel)
foto Kees van Seventer - www.keespc.com


Naast Efkes Anders speel ik ook piano in de Twilight Stompers en in Full House.(Els Elverding)Samen met Els Elverding en Maarten van den Bogaard vorm ik het trio (gosp-logo)
Kijk eens op de de website voor meer informatie.Als echte Bergenaar maak ik natuurlijk muziek tijdens de vastenavend in 't Krabbegat. De band heet Lamarkomme

(Lamarkomme)


Samen met Wim Rooijakkers, Frits Smit en Jos van Betten organiseerde ik jarenlang Jazzpodium De Gouden Bal.(studio040-logo) Ook op de radio ben ik actief. Voor 'Groot Eindhoven' is er de regionale zender Studio040, met radio en televisie. Jarenlang was er elke donderdag van 20:00 tot 22:00 uur het radioprogramma "De JazzTrain" te beluisteren. Ik presenteerde in het tweede uur traditionele jazz.
Nu wordt de JazzTrain als podcast uitgezonden. Je kunt het beluisteren via de website van Studio040.


Verder ben ik oud-bestuurslid van de Eindhovense Jazzclub OSJE. Zie de website van OSJE.


Fotograferen

Vooral geen professionele trekjes, maar gewoon proberen zo mooi mogelijke foto's te maken.

Reizen die ik gemaakt heb beschrijf ik in een reisverslag in de vorm van een webpagina, met foto's en wetenswaardigheden.
Er staan geen geheimen in maar ik maak de reisverslagen niet openbaar. Als je geïnteresseerd ben krijg je van mij een link en dan kun je alles op het web bekijken. Mail naar willem@weijts.com met je verzoek.

Planten en tuin

Een mooie tuin is een genoegen om in te werken en om in te zitten. Beide activiteiten kosten mij heel wat tijd.

 In de kas kweek ik van alles, maar vooral bromelia's. Voor de niet-ingewijden: De plantenfamilie van bromelia-achtigen (bromeliaceae) omvat zo'n 45 geslachten en meer dan 2000 soorten. Veruit de bekendste uit de familie is de ananas. De variëteit is verder bijzonder groot.
Een typische eigenschap van een bromelia is het feit dat elke plant slechts eenmaal bloeit en dan sterft. Dit maakt de bloei tot een bijzondere gebeurtenis, zowel voor de plant zelf als voor de kweker-liefhebber. Dat is wat mij het meest fascineert in deze planten.

Hiernaast zie je een Vriesea in bloei.


Vakantie

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van vakantie vieren. Voor mij is het leven als "God in Frankrijk" het ideaal. Vroeger met een tent, als middel om steeds de vrijheid te hebben om te gaan of te staan en de plannen te veranderen als de omstandigheden of de stemming daartoe aanleiding geeft. Tegenwoordig doe ik het op de zelfde manier in hotels.

Verder bezoek ik graag steden en maak verre avontuurlijke reizen.


(Foto Ærø) Door veel optredens in Denemarken en een lange relatie met een Deense vriendin ken ik het land goed. De favoriete locatie is Ærø, een schitterend eiland met mooie natuur, pittoreske stadjes en een grootse historie. Bekijk het op het web of - nog beter - ga er eens zelf heen.


(Foto Æroskøbing)ÆroskøbingStartpagina Ærø
Maritiem Museum Marstal


Bij het Riverboat Jazz Festival in Silkeborg kun je me ook bijna elk jaar tegenkomen.Opmerkingen? Commentaar? Suggesties?
Mail naar willem@weijts.com